öğe sepetinize eklendi
Sepetiniz
Ücretsiz teslimat için    TL' lik Ürün daha ekleyin!

Ücretsiz!

Menşei: İspanya

20 Kurabiye

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 500 g un
  • 200 g şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam kabartma tozu
  • 250 ml yer fıstığı yağı (fındık yağıda kullanılabilir)
  • Toz tarçın

Fırını önceden ısıtın 190 °C’ye ayarlayın.

Büyük bir kâsenin içinde unu, şekeri ve vanilyayı tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu da ekleyin. En son yavaşça yer fıstığı yağını koyun ve homojen bir hamur elde edinceye karıştırın.

Birkaç dakika ellerinizle yoğurun. Yeterince gevrek olması gerekir.

Hamurdan büyük bir kaşıkla eşit parçalar alın ve ellerinizle küçük toplar oluşturun. (Eğer hamur ellerinize yapışıyorsa ellerinizi hafifçe yağlayın.) Topları yağlı kâğıt serilmiş ir fırın tepsisine dizin.

Her topun üzerine bir tutam tarçın serpin ve 20 dakika fırında pişirin. Kurabiyelerin beyaz kalmasına dikkat edin. İkram etmeden önce soğumasını bekleyin.

Çotanak Fındık Yağı  2 L
Dr.Oetker Şekerli Vanilin 10'lu
Bağdat Tarçın 45 gr
Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu 5'li